Szülinapra

Már fiatal koromban tudatosult bennem, hogy a rohanó hétköznapok mellett szükségünk van a pihenésre, az ünnepnapokra, a családdal együtt eltöltött közös élményekre, minőségi időkre.

Hogy miért mondom mindezt? Korunk egyik leggyakoribb gondja a kiégés, a lelki gondok felerősödése, a pánik betegségek, az idegrendszeri megbetegedések.

Pedagógus révén napi kapcsolatban állok fiatalokkal, idősekkel, családokkal egyaránt. Ezekből a kapcsolatokból látom, hogy egyre kevesebb időt töltenek az emberek családtagjaikkal együtt, egyre ritkábban szerveznek közös programokat, nyaralásokat, ami feltétele a pihenésnek, a feltöltődésnek, a kikapcsolódásnak. Tapasztalataim alapján ezért merem kijelenteni, hogy a fent említett gondok ezeknek a közös programok hiányára vezethetők vissza.

Éppen azért, hogy ezeket a hibákat elkerüljem családtagjaimmal együtt, tudatosan törekszem a családi programok, együttlétek szervezésére. Különösen ügyelek arra, hogy a születésnapokat, névnapokat, évfordulókat megünnepeljük, legyen az személyes jelenléttel, vagy akár a technikai eszközöket igénybe véve. Ez pedig azért van, mert előfordulhat természetesen minden családban, hogy a családtagok elfoglaltságuk miatt nem tudnak személyesen összegyűlni. Ilyen esetekben marad a telefonhívás, de ma már mód van a videó hívásra, vagy videó küldésre, vagy akár hangfelvétel küldésére is.

A szülinapok előtt igen nagy gond a meglepetés ajándék kiválasztása is. Legutóbbi alkalommal azt találtam ki kisiskolás unokám születésnapjára, hogy válasszunk az AVON termékei közül, mert észrevettem, hogy a kicsi lány már nagyon érdeklődik a szépség, a tisztaság eszközei iránt. Az internetes pipereshop oldalon találtam nagyon jó és szép, mese figurákkal díszített tisztálkodási szereket, tusfürdőket, a korosztálynak megfelelő pipere termékeket. Meg is rendeltem számára interneten keresztül az ajándékok, amivel időt, sőt, pénzt is takarítottam meg a kedvező áraknak köszönhetően.

A meglepetés nagy tetszést aratott, amiért köszönet illeti a cég termékeit.